"Architectuur, Stedenbouw & Landschap"

Jan Carmiggelt Prijs 2018

Jan Carmiggelt Prijs 2018 van start!

Voor de gemeente Hoogeveen organiseren wij de Jan Carmiggelt Prijs 2018.

De gemeente Hoogeveen roept iedereen op om geslaagde projecten in de gemeente die na 6 maart 2008 zijn gerealiseerd en nog niet eerder waren voorgedragen, aan te melden voor de Jan Carmiggelt Prijs 2018. Het gaat om woningen en woningbouwprojecten met particuliere opdrachtgevers. 

De Jan Carmiggelt Prijs is sinds 1988 de architectuurprijs van de gemeente Hoogeveen. De prijs is genoemd naar Jan Carmiggelt, die van 1890 tot 1925 gemeente-architect was. Hij heeft met zijn tientallen ontwerpen een belangrijke stempel gedrukt op de bouwkunst in Hoogeveen. Voorbeelden van zijn hand zijn de Oranjebuurt, Brinkstraat 22 en 24. De gemeente heeft de prijs ingesteld om opdrachtgevers te stimuleren extra aandacht te besteden aan de architectonische kwaliteiten van nieuwbouwwerken. In 2008 kreeg de markante bouw in Krakeel en Erflanden de prijs toegekend.

Een vakjury zal een keuze maken uit alle inzendingen, het publiek kan later op haar favoriet stemmen. De vakjuryprijs en de publieksprijs worden als even belangrijk gezien. De uitreiking van de prijs vindt plaats op 23 februari.


Inschrijving voor de architectuurprijsvraag is mogelijk tot en met 31 januari 2018.


Informatie over de prijsvraag vindt u hier:

www.hoogeveen.nl/jancarmiggeltprijs