Wegensteunpunt RWS en Provincie Drenthe

Wegensteunpunt RWS en Provincie Drenthe

Terug naar Shortlist 2014
Project Wegensteunpunt RWS en Provincie Drenthe
Plaats Assen
Architect 24H Architecture, Rotterdam
Opdrachtgever Rijkswaterstaat en Provincie Drenthe
Presentatie Download presentatie (.pdf)

Omschrijving

Het project behelst een zoutloods t.b.v. de gladheidsbestrijding voor de Rijks- en provinciale wegen. Daarnaast zijn er diverse stallingen gerealiseerd met een kantine. Het gehele plan dient de samenwerking tussen Rijkswaterstaat en de Provincie uit te stralen en bovendien op een duurzame wijze te worden gerealiseerd.

Zo is er 1 gemeenschappelijke zoutloods ontworpen waarin beide partijen hun zout voorraad op peil kunnen houden en komen de stallingsvoorzieningen uiteindelijk bij elkaar in de kantine om de gemeenschappelijke opzet verder te benadrukken.

Door een groot houten dak als een paraplu over de betonnen bakken te maken, wordt het zout op een efficiente manier droog gehouden. De stallingen zijn van beide zijden in het landschap geintegreerd met een groen talud om de landschappelijke impact te minimaliseren. Als kolommen zijn de gekapte bomen van de lokatie hergebruikt en verbonden met grote houten liggers. Een uitgebreid PV veld zorgt voor meer dan de noodzakelijke energie, de overtollige stroom wordt aan het kantoor gebouw van Rijkswaterstaat geleverd.

Laat een reactie achter